Behandling med akupunktur

Akupunktur er oprindeligt en kinesisk behandlingsform, der i hvert fald er et par tusind år gammel. Akupunkturbehandling foregår ved, at der stikkes sterile, tynde engangsnåle med en diameter på ca. 0,3mm ind i muskler, bindevæv, smerte- eller triggerpunkter. Nålene stimulerer nervesystemet og frigør endorfiner. Denne stimulering kan medføre smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne.

Som fysioterapeuter er vi uddannet i medicinsk akupunktur med fokus på smerter, muskel-spændinger, ledproblemer og inflammationer.

Akupunktur er et smertelindrende tilbud, både til den akutte og den kroniske patient. Hos Fysiodanmark Østerbro Fysioterapi behandler vi simple lidelser og smerter i bevægeapparatet med akupunktur. Nedenfor ses en liste med eksempler på simple lidelser, hvor akupunkturbehandling har vist sig at have en gavnlig effekt:

  • Nakkespændinger og hovedpine
  • Rygsmerter – herunder lændesmerter
  • Skuldersmerter
  • Tennisalbue og snurrende fornemmelse i fingre
  • Knæsmerter
  • Hoftesmerter
  • Ankelforstuvninger

Desuden kan akupunktur afprøves på uspecifikke smertetilstande, hvor ingen anden behandling har haft effekt.

Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt, men som kan give kortvarig smerteprovokation, føles en ’varme’, ’prikken’ eller en let ’sovende’ fornemmelse. Normalt indsættes 4-8 nåle i området med symptomer, smerter og funktionsforstyrrelser. Behandlingen tager ca. 15-20 min, og efter 3-5 behandlinger kan positive effekter vise sig som reduktion af smerter og bedring af fysiske funktioner, samt bedring af nattesøvn.

Hos Fysiodanmark Østerbro Fysioterapi gives behandlingen ikke til gravide, børn og personer, der lider af epilepsi. Under normale omstændigheder gives heller ikke akupunktur til personer, der tager blodfortyndende medicin.

Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur. Eksempelvis vil ca. 50% føle træthed efter behandlingen, og de kendte symptomer kan kortvarigt blusse op. Derudover kan der opstå ømhed efter nålestikket eller mindre blødninger med små blå mærker til følge.

Priser for akupunktur hos Fysiodanmark Østerbro Fysioterapi:
Akupunktur som tillæg ved en fysioterapeutisk behandling: 100 kr. + alm. behandlingstakst
Akupunktur som enkeltstående behandling (ca. 25 min): 300 kr.

Der er ikke sygesikringstilskud til akupunktur.

Katrine Hansen udfører akupunkturen på klinikken.

.