BalanceWear®

 

BalanceWear® er en vest, som er udarbejdet af Cindy Gibson Horn, neurologisk fysioterapeut fra USA. Cindy Gibson-Horn har igennem de sidste 15 år udviklet denne vest, i sit daglige arbejde med neurologiske patienter i Californien.

Dette kropsbåren hjælpemiddel giver ved et diskret vægtsystem, sensorisk information til nervesystemet, og herved påvirkes balanceevnen. Fleksible vægte placeres på vesten, med et velcrosystem. Vesten er nem at bære og der findes to modeller – en med lændebælte – og en uden.

Der er nu også to fysioterapeuter på Fysiodanmark Østerbro Fysioterapi der er blevet certificeret. Det er Julie Fenger og Birgit Grosen som til daglig arbejder med patienter der lider af balanceproblemer.

Et forløb hos en BBTW certificeret fysioterapeut på Fysiodanmark Østerbro Fysioterapi er på to konsultationer. Første gang (ca. 1,5 times varighed) bliver man grundigt undersøgt og får afdækket de balancemæssige problemer. Herefter bliver man iført en prøvevest, som justeres indtil balancen er optimalt forbedret. Hvis man responderer positivt på vesten og ønsker at købe den, går den efterfølgende konsultation med at indstille den rigtige vest samt at få udarbejdet et træningsprogram.

Vesten skal typisk re-justeres indenfor 3 – 6 måneder eller hvis der er ændring i sygdommen eller adaption til vesten.

 

Typiske lidelser, hvor BalanceWear® kan hjælpe:

  • Multipel Sclerose
  • Ataxi
  • Parkinsons
  • Apopleksi
  • Neuropati
  • Ældre med balanceproblemer

 

 

Vesten pris inkl. undersøgelse, test, justeringer og vejledning:

BalanceWear® uden lændebælte                                                                             kr. 15.000,-

BalanceWear® med lændebælte                                                                               kr. 16.000,-

1.konsultation u/køb af vest (ca. 1,5 times varighed)                                               kr. 1.200,-

Re-justering (ca. 1 times varighed)                                                                           kr.   840,-

 

(Afbud skal ske senest 24timer før konsultation, ellers betales kr. 500,- for udeblivelse)

(Hør evt. din Kommune om de yder tilskud – flere kommuner har dækket vesten til borgere, som kropsbåren hjælpemiddel, under §112 ” Bekendtgørelse om hjælp til anskaffelse af hjælpemidler og forbrugsgoder efter serviceloven)

 

For mere information:

www.balancewear.com

https://www.youtube.com/watch?v=WB-pnSxqjrM&feature=youtu.be